måndag 25 augusti 2008

Det är tufft att vara ledig!

Jag är absolut en världsmästare på att planera in alldeles för många saker på min lediga tid! Hur hinner folk med allt? Jag vill så mycket och tycker att så många olika saker är kul!


En sådan här helg skulle jag verkligen vilja vara ute i trädgården och göra fint, njuta av långa sovmorgnar och umgås med familjen. I stället ser jag till att ha dagarna fullproppade med diverse åtaganden och aktiviteter. Det är som om allt man inte hinner göra uder jobbarveckorna bara måste hinnas med på de korta stackars helgerna... En omöjlig uppgift! Nästa helg blir i alla fall lite bättre- tror jag;-)


Ibland hinner jag i alla fall pyssla lite på fritiden. Här är lite betongsaker som jag och min vän L gjort:




Det är en riktig tidstjuv, men en riktigt rolig sådan:-)

/Musse

torsdag 21 augusti 2008

Jag skäms över att vara vuxen!

Jag har tillbringat kvällen på en fotbollsplan i närområdet. Den nioåriga sonen spelade match och naturligtvis vill man ju vara med och stötta. Men precis som flera gånger förut så gick jag efter matchen därifrån med en skämsklump i magen! Jag skäms över att tillhöra det gäng som kallar sig vuxna! Jag skäms över att stå bredvid planen tillsammans med mammor och pappor som ger varandra menande blickar och himlar med ögonen när något av barnen gör ett misstag.
Ett misstag!

Är det så konstigt att man inte är en fullfjädrad landslagsspelare när man är nio år? Att man gör en och annan felpassning plus att man kanske till och med släpper in ett mål!? Var tog: "Det är bara på skoj, bara en lek" vägen? Var finns glädjen i att bara spela?
Hur många talanger slutar i tidig ålder med sin idrott p g a att vi (vuxna) tar ifrån dem glädjen?

Jag skäms.

/Musse

onsdag 20 augusti 2008

Kalendern-mitt allt!

Fram till idag har jag levt utan kalender på jobbet. Vår beställning som gjordes i god tid i våras hade kommit bort på nåt vis!! Det har verkligen varit svårt att få nån överblick över terminen och veckorna. NU ska jag sätta mig och föra in alla viktiga händelser. Jag undrar hur många dubbelbokningar jag redan hunnit göra i min kalenderlöshet?

/Musse

tisdag 19 augusti 2008

Första lektionerna avklarade

Det är konstigt att det pirrar i magen varje höst när man ska möta eleverna första gången. Det är som om man inte tror att man ska komma ihåg något av allt det man gjort 100-tals gånger förut. När man sedan väl står där i klassrummet så är det som om man aldrig varit ledig, som om lovet inte existerat. Allt flyter på och man njuter av att få vara med eleverna och arbeta tillsammans med dem. Jag har haft fyra musiktimmar idag och alla lektioner har känts bra på sitt sätt. Just nu känner jag bara att jag skulle behöva timvis av planeringstid för att hinna strukturera upp terminens arbete. Men man får väl helt enkelt ta en sak i taget. Jag har lite svårt för att tänka så. Vill helst få allt gjort på enda gång. Kanske kan bli ett läsårslöfte: Att försöka sätta upp mindre mål och ta en sak i taget;-) Jag återkommer med resultatet.

/Musse

söndag 17 augusti 2008

Laddad till tänderna:-)

Japp! Schemat är klart, planeringen för i morgon likaså. Jag får gå ut ganska lugnt så det känns som om jag har koll på läget. När man inte har en egen klass så blir ju första dagen ganska lätt. Det ska bli roligt att träffa eleverna igen- både nya och gamla. Det händer ju alltid så mycket under sommaren. Man skulle kunna tro att en del äter växa-piller av nå´t slag;-)
Dags för en god natts sömn.

/Musse

Vad fort det går!

I början av lovet känns det som om man kommer att vara ledig HUR länge som helst. Men sedan händer det något! Jag vet inte riktigt vad det är men någon form av tidstjuv träder in efter ett par veckors ledighet. På ett ytterst mystiskt sätt så krymper semestern med en oroväckande hastighet och plötsligt är det dags igen! Det är dags att återgå till vardagen och allt vad det innebär. Tidiga morgnar, lektioner av skiftande karaktär och timtals av konferenser och planering... Jag vet att det blir kul, jag vet att det blir jobbigt, jag vet att det till slut kommer en ny sommar, en ny semester. Men just nu...önskar jag bara att jag var i början av sommaren, inte i slutet!

(I morgon kommer eleverna)
/Musse