tisdag 24 februari 2009

Sportlov!

Jag njuter av att vara ledig och gör vad jag kan för att inte tänka på jobbet. Trots detta hamnar jag titt som tätt framför Youtube för att leta idéer. Spotify är en annan favorit just nu. Där finns ju verkligen det mesta man behöver! Tack kära svåger som fick oss att förstå detta och tack "musiksalen" som fick mig att inse vilken bra resurs det kan vara i jobbet som musiklärare:-)

Jag virkar naturligtvis vidare i väntan på att våren och "betongsäsongen" kommer tillbaka. Muffins är kul och går snabbt. Kanske något syskonbarn kan ha dem som leksak?



Hjärtat blev inte så bra som jag hade tänkt mig. Lite glest och stort. Jag håller på med ett mindre och tätare. Återkommer om detta.


Annars har barnen varit utflugna några dagar. Vi passade inte på att gå på bio eller njuta av romantiska middagar...Vi målade möbler till barnens rum och spelade musik på hög nivå till sent på nätterna;-) Man uppskattar vissa saker på ett nytt sätt när man fått barn!

/Musse

lördag 14 februari 2009

Alla hjärtans dag!


Bara minuter kvar till kvällens melodifestival, men jag måste ju skicka ett hjärta till mina läsare:-) Jag hoppas att ni alla haft en riktigt kärleksfull dag! Själv har jag njutit av familjens sällskap, träffat min supermysiga barnkör och haft en riktigt bra Valentine-day! Läste just om en undersökning som visar att gemenskap med andra gör att man mår bättre. Jag kan bara instämma!
Kram på er!
/Musse

fredag 6 februari 2009

Kramsnö på skolgården

Det här den allra värsta sortens väder på en skolgård- kramsnö! Var man går så ska man huta åt elever att sluta kasta: ett projekt som är absolut helt hopplöst! Efter att i ett par veckor ha vaktat vid isbanor och faktiskt skickat flera elever till akuten med ben- och armbrott så går vi nu alltså in i snöbollsfasen igen.... Jag längtar till våren!
Ska man ha förbud mot snöbollskastning? Vi har det, men det är oerhört svårt att följa helt.

/Musse

torsdag 5 februari 2009

Jag är en tant!


Min nya hobby är att virka... Nallar, muffins, bakverk... Hur kul som helst:-). Nån gång blir man väl bra på det också? Lite mjukare än betong! Behöver jag tillägga att maken inte riktigt fattar vad det ska vara bra för? /Musse-som mobilbloggar för att visa att jag inte är tant!

tisdag 3 februari 2009

Dagarna som går...

...det är livet!
Veckan började lite abrupt när jag möttes av orden: -Du ska inte ha musik idag, du ska vikariera i år 5! när jag kom in i skolan i går morse... Jag hade planerat min vecka, gjort strukturerade lektioner och såg fram emot en bra dag. Så blev det inte! Engelska, matte, svenska, so och no hamnade i stället i mitt knä och jag fick hanka mig fram en lektion i taget. Missförstå mig nu inte. Jag gillar verkligen att vara i klasserna och ha de vanliga, teoretiska ämnena, men det är ju roligare om man är beredd på det. Klassen känner jag mycket väl och jag tror säkert att de tyckte att det var skönt att det inte var en främmande person som kom in, men ändå...
Hos oss får vi inte ta in vikarie utifrån första dagen någon är borta. Då måste vi "lösa det internt" som det heter. Vi hjälps åt så gott det går och nu var det alltså min tur att rycka in. När jag i morse kom in i musiksalen hade jag ett nöjt leende på läpparna:-) Min sal. Mitt ämne. Mina klasser. Mina planeringar:-) I love!

/Musse