onsdag 29 juli 2009

Drömprinsar på olika sätt

Här hemma på vår gata i stan är det full aktivitet. Maken och hans pappa håller på och bygger ny altan till vårt hus. Ingen är gladare än jag eftersom jag har väntat i ett par år på att det här ska hända! Den gamla altanen var för trång och mörk, inte alls så där rymlig och ljus som man ju vill att den ska vara. Jag sköter med glädje om markservicen i form av mat, tvätt och allehanda hemmasysslor. Där emellan springer jag ut och målar några plankor för att underlätta för arbetarna. De är allt riktiga drömprinsar båda två!
Några andra filurer som letar efter prinsar är sköldisarna Hubert och Rosa. Det här är Hubert:
Han hittade vår senaste betongprodukt och testade om det var en prins på riktigt?
Det fungerade dåligt så då testade Rosa samma sak:Men tyvärr! det var inte en prins! Bara en vanlig groda- eller kanske en padda?


Ps. Mönstret till sköldpaddorna finns i Mia Bengtssons fina bok!

/Musse

lördag 25 juli 2009

Regnväder=virkväder

I början av lovet bodde jag 23 av 30 nätter i vår husvagn... alltså känns det ganska skönt att vara hemma i huset och den egna sängen igen:-) Livet i en husvagn är ändå på många sätt skönt och avkopplande. Liten yta att hålla ordning på, snabbstädat och låga krav på det mesta. En av de stora fördelarna i år var att jag fick mycket tid över för virkning. Så fort vädret tillät (=regnade) så kom virkningen fram. Jag bestämde mig för att slutföra de projekt jag påbörjat så att jag med gott samvete kunde kasta mig in i nya. Ett dåligt samvete jag hade var den här lilla damen:

Hon var en present till min söta brorsdotter E och skulle egentligen ha varit levererad innan semestern. Jag är en dålig faster... Nu har hon i alla fått sin Hello Kitty och jag har fått beställningar på flera nya. (Brorsdöttrarna växer nämligen på träd i min familj;-))

Bara att hoppas på regnväder alltså!


/Musse

söndag 19 juli 2009

Ljuvliga semester!

Nu är vi nyligen hemkomna från en två veckors semester på vår favorit-ö: Öland! Vädret? Både och faktiskt. Fösta veckan var mulen och lite regnig. Inte någon strandvecka, men vilsam och skön i alla fall. Vi bor i husvagn på semestern och vid dåligt väder blir det mycket fika och sällskapsspel. Att vi hade goda vänner med oss gjorde ju inte saken sämre:-)


Andra veckan var solen framme lite mer. I slutet av veckan hade vi till slut ett par riktiga sol-och-bad-dagar. Då kunde t o m jag stå still i vattnet långa stunder och kasta boll till barnen. Härligt! Det känns alltid trist att lämna ön. "Ett helt år till nästa gång-känslan" är tung och sorglig. Väl hemma igen är det i alla fall skönt! Projekten som väntar är många och det är trots allt några veckor kvar till allvaret och vardagen börjar igen!
En glad upptäckt! Jag har aldrig kunnat läsa i bilen eftersom jag blir åksjuk då. Under de många timmar vi suttit i bilen i sommar så har jag upptäckt att jag klarar att virka utan att må illa! Finfint! Alltså passade jag på att ordna några små kakor till vår söta småkusiner:

Jag hoppas att de smakar bra!

Nu ska jag tvätta.....

/Musse