söndag 28 februari 2010

Härliga virk-/sportlov!

Nu är det äntligen lov för oss i Mellansverige! Konstigt hur mentalt det där med ledighet är: När man vet att det börjar närma sig så känns det som en omöjlighet att man skulle orka en endaste dag till på jobbet. Ska man däremot inte vara ledig så stretar man ju bara på och tycker att det känns helt ok.
Nu känns det i alla fall helt suveränt att få en hel vecka med sköna lediga dagar utan måsten. För barnen är det självklart toppen att jag också är ledig. Det ger ju lite andra möjligheter för vad man kan hitta på.

I slutet av veckan besökte jag en av stadens garnbutiker. Föreståndaren blev i det närmaste chockad över att jag inte var på jakt efter garn till OS-mössan;) Det tog en stund att förklara att jag ville virka en svart mössa och inget annat. Hon hade haft galet mycket folk som köpt de blå, gula, svarta och vita garner hon hade... Jag fick helt enkelt gå därifrån med grått garn i stället för svart. En skön fredagskväll och en trevlig lördag (med fina vänner på besök) senare så var garnet slut och mössan färdig. Dottern ville självklart att den (också) skulle vara hennes... Men tji fick hon, den är på väg till en helt annan, just nu hemlig plats:-)




Kram /Musse

söndag 14 februari 2010

Vårkänslor

Här är det en underbar söndag med sol, blå himmel och riktig vårkänsla! Såå vackert och så skönt med lite ljus.
Trots att jag har en minst sagt hektisk vecka att se fram emot så har helgen varit lugn och harmonisk. Lite hemmafix, lite virkning, lite shopping, lite jobb... Det känns som om vissa dagar räcker till mer än andra.

Jag har t ex virkat min allra första mössa. Stickat mössor har jag ju gjort, men faktiskt inte virkat någon! Jag gjorde den på "fri hand" och gissade mig fram till hur det skulle kunna vara.


Garnet är Järbos Molly och jag har använt virknål nr 6. Jag började med fasta maskor men gick efter att tag över till stolpar. Mjuk och skön.


Dottern tyckte i alla fall att den blev bra:-) Hon har redan lagt beslag på den så nu ser jag den väl inte mer...


Alla hjärtans dag
till ära så har jag virkat några små hjärtan. Det är verkligen inte min grej! De blir aldrig riktigt bra och jag kan bara inte fatta varför det ska vara så svårt? Jag följer mönstret om och om igen, men jag får dem inte att bli snygga... Här är i alla fall ett bokmärke för att fira Valentine-dagen.
Varma hjärt-önskningar till er alla!
Kram / Musse

onsdag 10 februari 2010

Äntligen färdig!

Efter mycket möda och stort besvär så är den äntligen färdig! Den söta kaninen från Mia Bengtssons bok har tagit alldeles för lång tid att virka! Jag tror egentligen inte att det är kaninens fel, det är nog bara jag som saknat inspiration. Lite för tjock virknål för garnet gjorde dessutom att den känns väl gles:-( Jag hade en trea till garnet Paris, vilket inte riktigt fungerar.
Hur som helst så blir den ju gullig, men jag tror inte att jag ger mig på någon mer på ett tag om inte någon vänlig person ber väldigt snällt;-)
Nu måste jag få virka något jag tycker är kul... Vet inte riktigt vad det ska bli.
Men vad är det kaninen gömmer bakom ryggen?

(Aha! Min nya pärla som jag fått via jobbet! Kanske en av orsakerna till att tiden för virkning minskat katastrofalt!?)

Kram! /Musse

fredag 5 februari 2010

Att baka eller inte baka.

Att baka är något jag finner verkligt avkopplande. Tyvärr så konkurrerar så många olika saker om ens tid, så det blir inte alls så mycket bakat som jag hade önskat. För ett halvt år sedan köpte vi oss en riktig pärla: vår bakmaskin. Den har nu försett oss med matbröd var och varannan dag. Det är helt klart en av de bästa prylar vi köpt! Barnen äter allt bröd vi bakar i den och barnens kompisar tycker att det är mysigt att äta mellis här när det finns alldeles varmt, nybakat bröd! Vi har nog inte köpt bröd mer är 4-5 ggr på den här tiden!
Förutom att det smakar underbart med hembakt bröd så blir det ju också billigare och inte minst nyttigare!
Det är ju så skönt att veta vad som finns i brödet...


När temat ändå är bakning kan jag ju passa på att rekommendera Arlas Chokladkolasnittar. Passar ljuvligt bra till helgkaffet! Jag gjorde mina igår när jag hade ledig dag. Ett tips är att dubbla satsen. De har en tendens att ta slut alldeles för fort...
/Musse