lördag 26 december 2009

Trasslig jul

Några veckor före jul kom min snälla svärmor på besök. Med sig hade hon garn som hon köpt åt mig i svägerskans secondhand-butik. Det är naturligtvis alltid välkommet och jag ser fram emot att få sätta händerna i det. Tyvärr så är jag inte känd för att ha tålamod nog för att sitta och nysta garn i timtal! Jag vill ju virka! Blir det dessutom trassel med garnet- då tappar jag humöret helt! (Dålig egenskap, jag vet...) Hur som helst så har jag välsignats med en ytterst tålmodig make som snällt tar sig an uppdraget:-) Han har nystat och nystat under julhelgen och dottern har snällt suttit och hållt i garnet under tiden. Det tar ca 1 1/2 timma per färg så de har ju att göra! Jag är såå tacksam! Sätter man bara på en film som de roas av så verkar de inte lida alls.
Lillebror i familjen har haft ett mål med det här lovet: Jag skulle sticka en mössa åt honom. Den skulle vara grön eller grå och vara pösig där bak. Bilfärder till och från släkten har utnyttjats till stickning och nu är det färdig:
38 maskor och rätstickning hela vägen tills den räcker runt huvudet. Ihopsydd i upplägget och avmaskning. Sedan sydd och ihopdragen i toppen. Enklare kan det inte bli! Det syns ju att han är nöjd, eller hur;-)
Han skulle gärna sova med den om han fick!
God fortsättning!
/Musse

4 kommentarer:

Vardagens guldkorn sa...

MEN så snygg den blev!! Förstår att han är nöjd =0)
Här har vi gett upp julmaten och har precis skickat papporna till den lokala pizzerian. Ja! jag vet hur många kcal den innehåller!!
Kram! L

Syster Yster sa...

Supersnygg, jag gillar skarpt eran logga den är så proffsig!!!!
Om Rasmus ser den kanske det dyker upp en beställning vad säger du då.???

Kramar
Nettan

Fröken Musse sa...

Klart vi tar beställningar! Har redan distribuerat några Åremössor.Hör av dig i så fall:-)(N.W har en också;- Rena möss-ligan!)

Musseblomman sa...

Den blev jättefin!. Nöjd ser han ut också. Jag gillar inte heller trassligt garn.
God fortsättning!